Wat doet een communicatieadviseur?

Als communicatieadviseur weet ik hoe je een boodschap overbrengt aan een specifieke doelgroep. Ik doe communicatievoorstellen en neem beslissingen, eventueel bijgestaan door communicatieprofessionals binnen uw bedrijf. Ook zorg ik ervoor dat belangrijke projectdoelen en veranderingen goed gecommuniceerd worden richting de stakeholders.

Kwestie van doen
Als communicatieadviseur zit ik ook deels in een uitvoerende rol: ik maak communicatieplannen en schrijf content (voorlichting, reclame, mediacampagnes etc.) Verder analyseer ik vraagstukken, segmenteer ik doelgroepen en formuleer ik communicatiedoelstellingen. Ik weet hoe ik contact maak met een specifieke doelgroep en ik ontwikkel strategie├źn voor projecten, content, online en social media. Tot slot betrek ik stakeholders activeer ik ze door het organiseren van relevante evenementen.

Bij interne communicatie zorg ik dat de informatiestroom binnen uw organisatie bedrijf beter loopt, of laat interne businessunits beter samenwerken.
Bij externe communicatie draait het om communicatie-uitingen richting externe stakeholders: klanten, bedrijven, belanghebbenden en de media.

Kwestie van overdragen
Als moderne communicatieadviseur fungeer ik meer als een community- en of relatiemanager, die het netwerk van stakeholders optimaal moet kunnen faciliteren. Dit doe ik door het aanbieden van relevante en activerende content en informatie. Als communicatiespecialist zorg ik dat ik mijn kennis in begrijpelijke taal overdraag aan uw medewerkers.